SON DAKİKA
Hava Durumu

SİHA'lar ile ihracatta rekor

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ilk çeyrekte ülkeler bazında gerçekleştirilen ihracat rakamlarını açıkladı

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2023 17:21
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2023 17:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://ekometre.com/
SİHA'lar ile ihracatta rekor

TİM tarafından açıklanan ihracat rakamlarında Mart ayında en çok dikkat çeken ülkelerden biri Mali. Bu ülkeye ihracat yüzde 540,9 artışla 120,3 milyon dolar oldu. Türkiye’nin Afrika’nın sekizinci büyük ülkesi konumunda bulunan Mali’ye ihracatındaki 5 katın üzerinde gelen artışın nedeni ne?

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ilk çeyrekte ülkeler bazında gerçekleştirilen ihracat rakamlarını açıkladı. Raporda ihracat oranlarındaki artış ile en çok dikkat çeken ülkelerden biri Mali oldu. Afrika’nın yüzölçümü bakımından en büyük sekizinci ülkesine ticaret hacmindeki artışın nedeni merak edildi. Yetkililer ihracat oranlarındaki artışın nedenini açıkladı.

Edinilen bilgiye göre; ihracatta yüzde 540,9 artış gözlenen Mali’ye, 120,3 milyon dolarlık ihracatın 95 milyon liraya yakını silahlı insansız hava araçlarından elde edildi.

28 Ülkeye 1,18 milyar dolarlık ihracat

SİHA satışları ile öne çıkan şirketlerden biri Baykar. Şirket son olarak “Bayraktar TB2 SİHA”larını Mali’ye teslim etmişti.

Geçen yıldan bu yana Azerbaycan, Ukrayna, Polonya gibi 28 ülke ile silahlı insansız hava araçları için imzaları atan şirketin sözleşmelerinin yüzde 99,3’ünün ihracattan kaynaklandığı kaydedildi.

Geçen sene 1,18 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren Baykar’ın CEO’su Haluk Bayraktar da konuyla ilgili açıklama yapmıştı. Bayraktar açıklamasında, "Asırlar boyu birlikte yürüdüğümüz, tarihi, kültürel ve insani olarak güçlü bağlara sahip olduğumuz Arnavutluk ile ihracat sözleşmesi imzaladık. Bu anlaşmayla Bayraktar TB2 SİHA’larımız için ihracat sözleşmesi imzaladığımız ülke sayısı 27 oldu. Hayırlı ve uğurlu olsun…" ifadelerini kullanmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.