SON DAKİKA
Hava Durumu

Sertalp ten BOSB Bölge Müdürü Yıldırım a ziyaret

Yönetim Kurulu Başkanımız Kenan Sertalp, Bursa Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü görevine getirilen Osman Yıldırım’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2023 12:47
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2023 13:06
Kaynak: Ekometre
Sertalp ten BOSB Bölge Müdürü Yıldırım a ziyaret

1961 yılında Türkiye’nin ilk OSB si olarak kurulan Bursa Organize Sanayi Bölgesi (BOSB) Bölge Müdürlüğü’ne Osman Yıldırım getirildi. Daha önce Deri İhtisas Karma OSB Bölge Müdürlüğü görevini yürüten Yıldırım artık ihracat devi bir OSB’nin yönetimini üstlendi.

Kenan Sertalp’e bölge hakkında bilgiler veren Yıldırım “Bursa OSB, 712 hektar alana kurulu, 289 firmaya ev sahipliği yapıyoruz. Toplam ihracatı 5 milyar dolar olan BOSB’daki fabrikalarımızda 60 bin çalışan istihdam ediliyor.” dedi.

Bölge Müdürü Yıldırım, Sertalp’in BOSB daki firmaların sektörel dağılımı sorusunu ise şöyle cevapladı: “En fazla yer alan beş sektör, Bursa’nın da temel beş sektörü Tekstil, Otomotiv, Metal, Kimya Plastik ve Makine. Tekstil’de 84, Otomotiv ve Yan Sanayi’de 61, Metal’de 39, Kimya Plastik ve Makine’de 27 şer firmamız var. Gıda 9, Ambalaj 8, Mobilya 5 ve çeşitli sektörlerde yer alan 25 firmamızla toplam 289 firmamız bulunuyor.”

Sertalp, “Her üreten, istihdam sağlayan ve katma değer oluşturan OSB mizin olduğu gibi Bursa OSB nin de her zaman yanında ve destekçisi olacaklarını” vurgulayarak Yıldırım’a “hayırlı olsun ve başarı dileklerini” sundu.

Kaynak: Ekometre

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.