SON DAKİKA
Hava Durumu

S&P 500 için hisse başına kâr tahminleri yüzde 6 düşürüldü

Haziran ayından bu yana 2023 yılı için konsensüs hisse başına kâr tahminleri yüzde 13 düşüşle 220 dolar seviyesine geriledi

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2023 11:58
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2023 11:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://ekometre.com/
S&P 500 için hisse başına kâr tahminleri yüzde 6 düşürüldü

Bank of America Corp. stratejistleri ABD hisse senetlerinde kârların eridiği, geleceğe yönelik beklentilerin de bozulduğu ilk çeyreğin ardından, yılın kalanının daha da kötü geçeceğini öngördü.

Bank of America Corp.'un Savita Subramanian liderliğindeki stratejistlerine göre, şirketler ilk çeyrek bilançolarını açıkladıkça, yılın tamamına ilişkin kâr tahminlerinde “büyük aşağı yönlü revizyonlar” gerçekleştirilecek.

Stratejistler, BofA müşterileri ile perşembe günü paylaştıkları notta, S&P 500 için hisse başına kâr tahminlerinin ilk çeyrek için yüzde 6 düşürüldüğü, ancak ekonominin resesyona girdiği geçmişteki örneklerde tahminlerin daha da hızlı şekilde aşağı çekildiği belirtildi.

Haziran ayından bu yana 2023 yılı için konsensüs hisse başına kâr tahminleri yüzde 13 düşüşle 220 dolar seviyesine geriledi.

Bununla birlikte BofA’nın tüm yıl için tahmini 200 doların altında. Öte yandan Goldman Sachs S&P 500 endeksinde yer alan şirketlerin kar görünümünde yaşanan bozulmaya işaret ederek 2024 yılı temettü tahminlerini aşağı çekti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.