SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, ABD'yi Çin ekonomik büyümesini bastırmakla suçluyor

Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD'yi Çin'in ekonomik büyümesini bastırmak için Çinli firmalara karşı ikincil yaptırımlar uygulamakla suçladı

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2024 13:08
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2024 13:08
Kaynak: Ekometre
Rusya,  ABD'yi Çin ekonomik büyümesini bastırmakla suçluyor

Bakanlık sözcüsü Maria Zakharova Cuma günü yaptığı açıklamada, ABD'nin eylemlerinin Amerikan ekonomik hakimiyetini sürdürmek için bir bahane olduğunu belirtti.

ABD Hazine Bakanlığı kısa bir süre önce, Rusya'nın Batı yaptırımlarından kaçmasına yardımcı oldukları iddiasıyla, aralarında Çin'de yerleşik olanların da bulunduğu yaklaşık 300 kuruluşu hedef aldı. Çarşamba günü açıklanan bu tedbirler, Rusya'nın yurtdışından çift kullanımlı teknolojilere ve ekipmanlara erişimini engellemeye yönelik daha geniş bir stratejinin parçası.

Zakharova'ya göre ABD, Çin ekonomisindeki hızlı büyümenin ABD için bir rahatsızlık kaynağı olduğunu iddia ediyor ve Amerika'nın ekonomik liderliğini yasal olarak sürdürememesinin yaptırımların uygulanmasına neden olduğunu öne sürüyor.

Rus sözcü ayrıca ABD'nin pazarın yeniden dağıtılmasını ve kalkınma hızının sürdürülmesini amaçlayan bir ticaret savaşına giriştiği yorumunda bulundu. Sözcü yaptırımları Amerika'nın kaynak kıtlığından kaynaklanan agresif eylemler olarak tanımladı.

Dışişleri Bakanlığı ayrıca Çin merkezli dört şirkete de yaptırım uyguladı ve bu şirketleri yaptırım uygulanan Rus kuruluşlarına kritik ürünler göndererek Rusya'nın savunma sanayisini desteklemekle suçladı. Bu eylemler, ABD hükümetinin Rusya'ya yönelik yaptırımları baltaladığına inanılan firmaları cezalandırmaya yönelik daha geniş kapsamlı çabalarının bir parçasıdır.

Kaynak: Ekometre

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.