SON DAKİKA
Hava Durumu

Petrol, Nisan ayında da düşüşe devam etti

Nisan ayıyla birlikte petrolde aylık düşüş serisi 6. aya çıktı. Böylelikle petrolde 8 yılın en uzun aylık düşüş serisi kaydedilmiş oldu

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2023 15:50
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2023 15:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://ekometre.com/
Petrol, Nisan ayında da düşüşe devam etti

Petrol, ABD ve Asya'daki yavaşlama endişelerinin görünüm üzerinde baskı yaratması sebebiyle Nisan ayını da düşüşle kapatıyor.

Yatırımcılar, ABD’de enflasyonun hızlanmaya devam ettiğini ve Fed’in faiz oranlarını yükseltmeye devam etmek zorunda kalacağına dair beklentileri destekleyerek, enerji tüketimini azaltacak bir durgunluğun daha olası hale getirdiğini düşünüyor.

Cuma günü varil başına 75 doların üzerine çıkan ABD ham petrolü, ikinci haftalık kaybına hazırlanıyor.

Asya'daki rafineriler için düşen kar marjları, en büyük petrol ithal eden bölgede talep zayıflığının sinyalini veriyor. Çinli petrol şirketi Sinopec, Çin’in toparlanmasının bu yıl rafine petrol ürünlerine yönelik talep artışını yüzde 10'dan fazla artıracağını açıkladı.

Ham petrol, OPEC+'nın üretim kesintisi açıklamasının ardından sert yükselmesine rağmen görünümün kötüleşmesi ile tüm kazançlarını geri verdi.

Analistler, yaptırımlara ve fiyat sınırlamasına rağmen Rusya'dan gelen petrol arzının şaşırtıcı bir şekilde dirençli kaldığını belirtirken, Çin'in pandemi sonrası toparlanmasının tahmin edilenden daha yavaş olduğunu kaydetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.