SON DAKİKA
Hava Durumu

OYAK ve FİBA İngiliz Invstr’ı Türkiye’ye getiriyor

Avrupa’nın en büyük yatırım uygulamalarından İngiliz Invstr ise önümüzdeki günlerde Uni ile birlikte Türkiye'de işlem yapmaya başlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2023 10:08
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2023 10:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://ekometre.com/
OYAK ve FİBA İngiliz Invstr’ı Türkiye’ye getiriyor

Oyak ve FİBA İngiliz Invstr firmasını Türkiye'ye taşıdıTürkiye'nin önde gelen şirketlerinden Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) ve FİBA işbirliği içerisinde Uni Finansal Teknoloji Hizmetleri adlı bir şirket kurdu .Avrupa’nın en büyük yatırım uygulamalarından İngiliz Invstr ise önümüzdeki günlerde Uni ile birlikte Türkiye'de işlem yapmaya başlayacak.

Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin son dönemdeki en büyük ilgi alanı dijital dünya. Koç Holding’den Sabancı Grubu’na, Yıldız Holding’den Zorlu Grubu’na kadar Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin yatırım yaptığı bu alanda hızla büyüyen devlerden biri de OYAK Grubu ve Fiba Holding. Özellikle ödeme sistemleri ve e-finans konularında kendini gösteren OYAK Grubu ve Fiba Holding şimdilerde önemli bir işbirliğine imza atıyor.

Hüsnü Özyeğin’in yönettiği Fiba Holding’in bu alandaki şirketi Finberg ve OYAK Grubu’nun iştiraki OYAK Portföy Girişim Sermayesi bir araya gelerek Avrupa’nın en büyük yatırım uygulamalarından İngiliz Invstr’ı Türkiye’ye getiriyorlar. 2021 yılında Fiba’ya ait Finberg’in, 2022’de de OYAK’ın yatırım ve işbirliği yaptığı Invstr, şimdi de iki Türk deviyle Türkiye’ye geliyor.

Türkiye'de işlem yapmak için yeni bir oluşuma imza atacak

Edinilen bilgilere göre Fiba ve OYAK bu işbirliği için Uni Finansal Teknoloji Hizmetleri adlı bir şirket kurdu. Uni ve Invstr, yüzde 50’şer hisse oranıyla Türkiye’de işlem yapmak adına yeni bir oluşuma imza atacak.

Hisse senetleri, döviz ve dijital varlık alım satımı dahil olmak üzere dijital yatırım hizmetlerini geliştirdiği mobil uygulama üzerinden sunan Londra merkezli finansal teknoloji şirketi Invstr, Pakistan kökenli İngiliz Karim Derhalli tarafından kuruldu.

Dünyaca ünlü finans kuruluşları Deutsche Bank, Lehman Brothers’da ülke direktörlüğü yapan Invstr’nin yatırımcıları arasında ise Chicago merkezli yatırım fonu Peak, Ventura, MasterCard’ın eski dünya başkanı Rick Haythornthwaite, Tencen’e 10 milyar dolara satılan Supercell’in yatırımcılarından Jari Ovaskainen gibi kişiler ve kurumlar var.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.