SON DAKİKA
Hava Durumu

NOSAB Akademi, eğitimlerine devam ediyor

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü (NOSAB), NOSAB Akademi, firmaların yararlanabileceği ve personellerin gelişimine katkı sağlayacak eğitimlere imza atmaya devam ediyor

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2023 12:34
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2023 12:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://ekometre.com/
NOSAB Akademi, eğitimlerine devam ediyor

 Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) bünyesinde faaliyet gösteren NOSAB Akademi, bölgedeki sanayi kuruluşlarının rekabet edebilirliğini artırmaya yönelik çalışmaları kapsamında firmaların yararlanabileceği eğitimler düzenliyor.

Mayıs ayında devlet destekleri konusunda düzenlenen eğitimlerin sonuncusu, "2023 Yılı Güncel Yatırım Teşvikleri, KOSGEB ve İstihdam Destekleri" başlığıyla Yalçın Aras Konferans Salonu'nda gerçekleşti. Eğitimin konuşmacıları ise COBUS İş Geliştirme & Danışmanlık  Kurucusu Kemal Sakin, Türker Finansal Danışmalık Yönetim Kurulu Başkanı Türker Duran  ve Türker Finansal Danışmalık Yönetim Kurulu Üyesi Berna Öztürk Çaral  oldu.

Türker Finansal Danışmalık Yönetim Kurulu Başkanı Türker Duran, eğitimde yaptığı konuşmada, devlet destekleri, teşvik çeşitleri, bölgeye göre teşvik, sınıflandırma esasları ve firmaların hangi hallerde kolay destek ile hibe alabilecekleri konularında bilgiler paylaştı.

Türker Finansal Danışmalık Yönetim Kurulu Üyesi Berna Öztürk Çaral da yaptığı sunumda, genel destekler, KOSGEB destekleri, KOBİ gel projesi, ileri makine desteğinde dikkat edilmesi gerekenler, girişimcilikte vergi istisnaları ve vergi indirimi,  ARGE, URGE faaliyetleri, stratejik ürün ve fuar destekleri ile yatırım teşvikleri konu başlıklarına değindi.

Son olarak eğitimde söz alan ve istihdam, yatırım ile teşvikleri harmanlamanın önemine işaret eden COBUS İş Geliştirme & Danışmanlık Kurucusu Kemal Sakin de, “Yatırım teşvik ve destekleri ile istihdamı bir araya getirerek, işin verimliliğini arttırabiliriz. En güzeli bunları harmanlayacak planları oluşturmak” ifadelerini kullandı. Öte yandan danışmalık firmalardan yararlanarak destekleri elde etme, yatırım teşvik belgeleri konuları hakkında bilgi veren Sakin, teşviklerle faydayı yaratarak pazarlamanın da önemine vurgu yaptı. 

NOSAB firmalarındaki yöneticilerin yoğun ilgi gösterdiği eğitim katılımcıların sorularının cevaplanmasıyla son buldu.

NOSAB Akademi, yıllık talep araştırmasına göre planladığı Haziran ayı eğitim takvimini de sosyal medya hesaplarında duyuracak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.