SON DAKİKA
Hava Durumu

Mehmet Şimşek görevi kabul etti

Recep Tayyip Erdoğan, ilk önceliklerinin "ekonomi" olduğunu vurgulayarak, hayat pahalılığı, enflasyonla mücadeleye ilk dakikadan itibaren başlayacaklarını söylemişti

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2023 10:21
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2023 10:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://ekometre.com/
Mehmet Şimşek görevi kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ile seçimlerden önce iki kez Külliye'de görüştü. 

Bu görüşmelerin ilkinde Mehmet Şimşek, Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonominin başına geçmesi talebini, "siyasetin içinde bulunmak istemediğini, sağlık sorunlarını ve işlerinin yoğunluğunu" ifade ederek, "dışardan destek olmak" kaydı ile geri çevirdi. 

Ancak, Recep Tayyip Erdoğan bu konuda ısrarcıydı. İkinci kez görüştüğü Mehmet Şimşek'i yeni kabinede görme isteğini yineledi. 

Aslında, Mehmet Şimşek bu ikinci görüşmenin ardından görevi kabul etmişti. 

Kamuoyuna açıklanmasa da, Mehmet Şimşek göreve hazır olduğunu ifade etmişti. 

Külliye'de gerçekleşen görüşmenin ardından Mehmet Şimşek, Erdoğan'a "Ülkem için, vatanım için, göreve hazırım" diyerek ekonominin başına geçme teklifini kabul etti. 

Erdoğan'ın zafer konuşmasının şifreleri

Bu görüşmenin işaret fişeği ise aslında cumhurbaşkanlığı seçimlerinden zaferle ayrılan Recep Tayyip Erdoğan'ın külliye'de yaptığı "balkon konuşmasında" belli olmuştu. 

Recep Tayyip Erdoğan, ilk önceliklerinin "ekonomi" olduğunu vurgulayarak, hayat pahalılığı, enflasyonla mücadeleye ilk dakikadan itibaren başlayacaklarını söylemişti. 

İlk görüşmesini, mehmet şimşek ile yaptı

Gerçekten de Erdoğan, bu sözlerinin ardından 24 saat bile geçmeden ilk kez, ekonominin yeni patronu yapmak istediği Mehmet Şimşek ile görüşerek bu konuda eyleme geçti. 

Ekonomik sorunları çözmek adına kararlılığını ortaya koyan Erdoğan, bu konuda başarılı olur mu olmaz mı bilinmez ama seçimlerden önce Mehmet Şimşek'i ekonomiyi emanet etme düşüncesini gerçekleştirmiş oldu. 

Mehmet Şimşek'in Türk ekonomisinin yeni patronu olduğunun resmi olarak açıklanmasına ise günler kaldı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.