SON DAKİKA
Hava Durumu

Maliye Bakanı Nebati: faiz artırımı söz konusu değil

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati "Cumhurbaşkanımız faiz artırımına karşı, dolayısıyla faiz artırımı söz konusu değil" ifadelerini kullandı

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2023 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2023 13:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://ekometre.com/
Maliye Bakanı Nebati: faiz artırımı söz konusu değil

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Merkez Bankası'nın politika faizine ilişkin açıklama yaptı. Nebati, "Cumhurbaşkanımız faiz artırımına karşı, dolayısıyla faiz artırımı söz konusu değil" ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, katıldığı televizyon programında gündemi değerlendirdi. KKM'de kademeli bir şekilde sonlandırılmaya işaret eden Bakan Nebati, "KKM bence çağın buluşu oldu, TL'ye istikrar kazandırdı, önümüzdeki dönemde de Türkiye ekonomisinin önemli enstrümanlarından biri olacak. KKM'den çıkış için yıl sonunu düşünüyorduk, ancak bunun 31 Aralık'ta son tarih ilan edilmesinden ziyade kademeli bir şekilde sonlandırılmasının daha doğru olacağını görüyoruz" diye konuştu.

Bakan Nebati, faiz artırımı ile ilgili, "Cumhurbaşkanımız faiz artırımına karşı, dolayısıyla faiz artırımı söz konusu değil" dedi.

"Seçime giderken dengesizlik normal"

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, önümüzdeki dönemde enflasyondaki düşüşün devam edeceğini belirtirken, "Dövizde seçime giderken ufak bir dengesizlik olması normal, seçim sonrası normale dönecektir" şeklinde söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.