SON DAKİKA
Hava Durumu

Küresel piyasalar temkinli

Bu hafta ABD’de açıklanacak büyüme ve çekirdek PCE verileri öncesi piyasalar temkinli

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2023 10:24
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2023 10:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://ekometre.com/
Küresel piyasalar temkinli

Hedge fonlarının ABD tahvili pozisyonları, resesyon beklemediklerine işaret ediyor.

Bu hafta açıklanacak ABD büyümesi ile Fed’in izlediği enflasyon göstergesi olan çekirdek PCE verileri ile yön bulması beklenen küresel piyasalar temkinli bir görünüm sergiliyor.

Geçen haftanın tamamında S&P 500 endeksi yüzde 0,10, Nasdaq 100 de yüzde 0,60 düşüş kaydetmişti. Bu sabah ABD vadeli endeksleri ekside.

Hafta boyunca yüzde 1,30 düşen MSCI Asya Pasifik Endeksi de kayıplarını sürdürüyor. Japon Nikkei 225 olumlu ayrışırken, Hong Kong Hang Seng, Çin CSI 300 geriliyor.

Bloomberg Dolar Endeksi geçen hafta boyunca yüzde 0,27 yükseldikten sonra bu hafta açıklanacak ABD büyüme verilerini bekliyor. Endeks bu sabah yüzde 0,13 düşüşle 1,226 seviyesinde.

Hedge fonları resesyon beklemiyor

ABD Merkez Bankası Fed, ülke ekonomisinin yüksek faiz oranlarına karşın bir resesyondan kaçınabileceğine inanıyor ve hedge fonları da bu görüşe katılıyor gibi görünüyor.

Commodity Futures Trading Commission (CFTC) verilerine göre, kaldıraçlı işlem yapan yatırımcılar 18 Nisan itibarıyla 10 yıllık ABD tahvil vadelilerindeki net kısa pozisyonlarını 1,29 milyon kontrat ile rekor seviyeye taşıdılar. Bu da net kısa pozisyonların aralıksız beşinci haftalık yükselişine işaret etti.

Westpac Banking Corp. Sabit Getiri Araştırma Direktörü Damien McColough, “Hedge fonları, enflasyonun, piyasakilerin büyük bölümünün öngördüğünden daha yapışkan olacağını düşünüyor olabilir. Görünüşe bakılırsa, bu büyük kısa vadeli bir durgunluk olacağı görüşünü yansıtmıyor” değerlendirmesinde bulunuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.