SON DAKİKA
Hava Durumu

Küresel piyasalar hafif yükseldi

Yatırımcıların daha fazla faiz artırımı ve ekonomik yavaşlama olasılığını değerlendirmesiyle yeni haftaya temkinli bir başlangıç yaparak hafif yükseldi.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2023 11:05
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2023 11:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://ekometre.com/
Küresel piyasalar hafif yükseldi

Küresel piyasalar, yatırımcıların daha fazla faiz artırımı ve ekonomik yavaşlama olasılığını değerlendirmesiyle yeni haftaya temkinli bir başlangıç yaparak hafif yükseldi.

Asya hisse senetleri karışık seyrederken ABD ve Avrupa vadeli kontratları, yatırımcıların daha fazla faiz artırımı ve ekonomik yavaşlama olasılığını değerlendirmesi nedeniyle Pazartesi günü temkinli bir başlangıç yaparak hafif yükseldi.

S&P 500 endeksi geçen hafta yüzde 0,8, Nasdaq 100 endeksi, yüzde0,1'lik bir yükseliş kaydetti. Dolar ise hafif yükseldi.

Bu hafta yatırımcılar, Fed'in Bej Kitabı'nın açıklanmasını ve John Williams, Raphael Bostic, Loretta Mester ve Lisa Cook gibi Fed yetkililerinin açıklamalarını bekliyor. Cuma günü açıklamalarda bulunan Fed Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Waller para politikasının piyasaların beklediğinden daha uzun süre sıkı kalması gerekeceğini ifade ederek, önemli ölçüde kredi sıkılaştırmasının faiz artışlarına ihtiyacı azaltabileceğini ancak gerçek zamanlı muhakemenin zorlayıcı olduğunu kaydetti.

Bankacılık sektörüyle ilgili endişelerin azalması ve ABD'de enflasyon baskısının devam etmesiyle bu yıl Fed'in en az bir faiz artırımı daha yapacağına dair beklentiler arttı.

Optimal Capital Advisors strateji direktörü Frances Stacy, Bloomberg'e yaptığı açıklamada, "Faiz artırımlarının tamamının sistemde işe yaradığını düşünmüyorum ve Fed sıkılaştırmaya devam edecek gibi görünüyor. Henüz tamamen kontrolden çıktığımızı düşünmüyorum, ancak bu, riskin bir gecede gerçekleşeceği anlamına gelmez, bir şey olduğunda piyasalar oldukça dramatik bir şekilde düşebilir" dedi.

JPMorgan Chase, Citigroup ve Wells Fargo'nun net karı, bankacılık sektöründeki sıkıntılara rağmen faiz oranlarındaki artışın etkisiyle bu yılın ilk çeyreğinde artış kaydetti.

Bilanço sezonunun bu hafta Bank of America, Goldman Sachs, Charles Schwab, Netflix ve Tesla gibi şirketlerle daha da ısınması beklenirken, açıklanacak şirket finansallarında ABD ekonomisine ilişkin sinyaller de önem taşıyor.

Altının ons fiyatı geçen haftanın son işlem gününde yüzde 1,8 değer kaybıyla 2.004 dolara inmesinin ardından şu sıralarda önceki kapanışın yüzde 0,3 üzerinde 2.010 dolardan alıcı buluyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.