SON DAKİKA
Hava Durumu

Küresel piyasa aktörleri denge arıyor

ABD Borsaları, açıklanan bilançoların bankacılık krizi endişelerini yeniden tırmandırmasıyla Çarşamba gününü kayıpla tamamladı

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2023 11:33
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2023 11:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://ekometre.com/
Küresel piyasa aktörleri denge arıyor

ABD'de Alphabet ve Microsoft bilançoları tahminlerden güçlü geldi. Bununla birlikte banka bilançoları piyasa aktörlerini temkinli fiyatlamalara yöneltti.

Ülkede Tüketici Güveninin Temmuz'dan bu yana en düşük seviyeye gerilemesi de kayıplarda etkili oldu. S&P 500 yüzde 1,58, Nasdaq 100 yüzde 1,89 geriledi. Bu sabah ABD vadeli endeksleri Microsoft ve Alphabet’in güçlü bilançolarının desteği ile toparlansa da Çarşamba günü yaşanan kayıpların etkisi Avrupa vadeli endeksleri ile Asya borsalarında görülüyor.

MSCI Asya Pasifik Endeksi bir ayın en düşük seviyesinden kapanmaya hazırlanıyor. Hong Kong Hang Seng olumlu ayrışıyor. Demir cevheri fiyatının aralık ayından bu yana ilk kez 100 doların altına inmesi Çin’den talebin umulduğu kadar canlanmadığı sinyalini verdi ve emtianın üreticisi olan şirketlerin hisselerinin düşmesine neden oldu.

Salı günü yüzde 0,44 yükselen Bloomberg Dolar Endeksi bu sabah yatay.

Teknoloji bilanço sezonu güçlü başladı

Hem Alphabet hem de Microsoft’un finansal tabloları tahminlerden güçlü geldi ve ABD’deki büyük teknoloji şirketlerinin bilanço sezonu iyi bir başlangıç yapmış oldu.

Google’ın sahibi Alphabet’in ilk üç ayda satışları 58,07 milyar dolar ile ortalama tahmin olan 56,98 milyar doların üzerinde açıklandı. Şirketin bulut birimi de ilk kez kara geçti.

Alphabet hissesi kapanışın ardından yüzde 6’ya yakın yükseliş kaydetti. Microsoft Corp. da martta sona eren üç aylık dönemde karının hisse başına 2,45 dolar ve hasılatının da yüzde 7,1 artışla 52,9 milyar dolar olduğunu duyurdu. Bloomberg anketlerinde hisse başına kar beklentisi 2,24 dolar, hasılat beklentisi 51 milyar dolar düzeyindeydi.

Microsoft CFO’su Amy Hood’un “Yapay zeka platformu dalgasına liderlik etmeye ve onu desteklemek için yatırımlar yapmaya kararlıyız” açıklamasının ardından şirketin hisseleri vadeli işlemlerde 302 dolara kadar tırmandı. Hisseler günü 275,42 dolardan kapatmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.