SON DAKİKA
Hava Durumu

Köyüne geri dönene 55 bin dolar

Avrupa ülkeleri, nüfusları azalan köylerine taşınacak kişilere teşvikler vererek, bölgeleri yeniden hareketlendirmek istiyor

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2023 11:13
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2023 11:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://ekometre.com/
Köyüne geri dönene 55 bin dolar

Avrupa ülkelerinde bulunan çeşitli köy ve kasabalar yaşlanan nüfus ve azalan doğum oranı sorunuyla karşı karşıya. Başta İspanya ve İtalya olmak üzere hükümetler, nüfusu gittikçe azalan köylere göç için vatandaşlara 55 bin dolara kadar taşınma teşvikinde bulunuyor.

Avrupa ülkeleri, nüfusları azalan köylerine taşınacak kişilere teşvikler sunarak, bölgeleri yeniden hareketlendirmek istiyor. Başta, İspanya ve İtalya olmak üzere birçok ülke köyleri yeniden canlandırıp, nüfuslarını artırmak amacıyla 55 bin dolar (1 milyon 70 bin TL) teşvik veriyor.

İşte Avrupa’da köylere taşınmak için teşvik verilen yerleşim yerleri:

İsviçre, Abinen

İsviçre, 250’den az kişinin yaşadığı Albinen köyüne taşınmalara teşvik için 50 bin eurodan fazla ödeme yapmaya hazırlanıyor. Albinen belediyesi, 45 yaşın altındaki yetişkinlerin oraya taşınmaları için 25 bin İsviçre Frangı (25 bin 300 euro) ve çocuk başına 10 bin İsviçre Frangı (10 bin 120 euro) teklif ediyor.

Bununla birlikte başvuru sahiplerinin en az 200 bin İsviçre Frangı değerinde bir evde yaşamaları ve 10 yıl boyunca Albinen’de yaşamayı taahhüt etmeleri gerekiyor.

 İspanya, Ponga

Kuzey İspanya'nın Asturias bölgesindeki Ponga kasabası, bölgeye taşınan çocuklu ailelere 3 bin euroya kadar ve bekarlar veya çocuksuz çiftler için 2 bin euroya kadar teklif veriyor. Nüfusa eklenen aileler köyde doğan her bebek için ek olarak 3 bin 500 euro alacak.

Kantabria Dağları'nın ortasında yer alan Ponga, UNESCO tarafından belirlenmiş bir biyosfer rezervine sahip ve yürüyüşler arasında çok popüler bir köy. Peynir, bal ve tütsülenmiş et gibi ürünlerle bilinen köyde yaklaşık 600 kişi yaşıyor. Tekliften yararlanmak için, insanların orada en az beş yıl yaşamayı kabul etmesi gerekiyor.

İspanya, Rubia

İspanya’nın Galiçya bölgesinde bulunan Rubia köyünde yaklaşık 1400 kişi yaşıyor. Burada yaşamayı tercih edecek ailelere ayda 150 euro kadar ödeme yapılacak. İlk olarak yerel okullardaki öğrenci sayısının artırılması planlanıyor.

İtalya, Kalabriya

İtalya’nın güneyindeki Kalabriya bölgesine taşınanlara 28 bin euroya kadar ödeme yapılıyor. Teklife başvurmak isteyenlerin 40 yaşında veya altında olması ve teklifin kabul edilmesinden 90 gün sonra bölgeye taşınması gerekiyor. Ek olarak söz konusu bölgede bir iş kurmaları veya bulmaları bekleniyor.

İtalya, Presicce-Acquarica

İtalya’nın Lecce eyaletindeki Presicce-Acquarica köyü, insanlara bölgeye taşınmaları için 30 bin euroya kadar ve burada doğan her bebek için ek olarak bin euro ödemeye hazırlanıyor.

Presicce ve Acquarica del Capo olmak üzere iki kasabadan oluşan bu köy, kırsal alanlar ve zeytinliklerle çevrili.

İtalya, Sardinya

Sardinya adası, azalan nüfus eğilimini düzeltmek ve canlandırmak için adaya taşınacak insanlara 15 bin euro teklif ediyor. Ada belediyesi, bölgeye göçü teşvik etmek için yaklaşık 45 milyon euro kaynak ayırdı. Teklifi kabul edecek olan kişilerin artık Sardinya’da yaşamaları ve taşındıktan 18 ay içinde ikamet kaydını Sardinya’ya aldırması gerekiyor.

Candela, İtalya

İtalya’nın Güneydoğu’sunda bulunan Puglia bölgesinde bulunan 2 bin 700 nüfuslu Candela kasabası, bölgeye taşınmaları için bekarlara 800, evli çiftlere 1300 ve çocuklu ailelere 2 bin euro teklif ediyor. Ödemelerden yararlanabilmek için bölgeye gelenlerin bir mülk kiralaması ve yılda en az 7 bin 500 euro kazanan bir işe girmeleri gerekiyor.

Küçük Çuha Adası, Yunanistan

Girit’in kuzeybatısında bulunan Küçük Çuha Adası diğer adalar gibi nüfusun azlığı ile başa çıkmaya çalışıyor. Nüfusun giderek yaşlanması ve doğum oranının düştüğü bu adaya taşınanlara ilk üç yıl boyunca her ay 500 euro ödenmesi vaat ediliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.