SON DAKİKA
Hava Durumu

IMF: Göçmenler İngiltere de enflasyonu düşürebilir

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkan Yardımcısı Gita Gopinath, göçmenlerin yerel iş piyasasındaki boşlukları doldurarak İngiltere’de enflasyonu aşağı çekmeye yardımcı olabileceğini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2023 18:03
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2023 18:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://ekometre.com/
IMF: Göçmenler İngiltere de enflasyonu düşürebilir

Uluslararası Para Fonu (IMF)  Başkan Yardımcısı Gita Gopinath, “Enflasyon bu kadar yüksekken işçilerin gelmesinin faydaları var” dedi.

Gopinath, “Enflasyon bu seviyedeyken bazı sektörlerdeki açıkları doldurabilecek işçilere sahip olmak enflasyonu düşürmeye yardımcı olacaktır” dedi.

Gopinath, göçmenlerin vergi gelirlerine de katkısı olabileceğini belirterek “Bize göre, iyi tasarlanmış bir göçmenlik politikanız varsa kanıtlar bunun genellikle ülke için faydalı olduğu yönündedir” dedi.

Brexıt tartışması

Bazı ekonomistler, Brexit’in işçi göçü üzerindeki etkisi ve kovid salgını nedeniyle oluşan sıkı işgücü piyasasının yüksek enflasyona katkıda bulunan ana faktörlerden biri olduğu görüşünde.

Veriler Birleşik Krallık’ta yıllık enflasyonunun nisanda yükselen gıda fiyatları nedeniyle yüzde 8,7 seviyesinde kaldığını göstermişti. Analistler, enflasyonda marttaki yüzde 10,1 seviyesinden daha hızlı bir düşüş öngörüyordu.

Hükümet göç seviyesinin yüksek olduğu görüşünde

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, geçen ay yasal göçmenlik seviyelerinin “çok yüksek” olduğunu söylemiş ve uluslararası öğrencilerin aile vizelerine kısıtlamalar getirdiğini duyurmuştu.

Resmi rakamlara göre Birleşik Krallık’taki net göç 2022’de 606 bin ile rekor kırdı ve yabancı işgücüne bağımlılığı azaltma sözü veren muhafazakâr hükümet üzerindeki baskıyı artırdı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.