SON DAKİKA
Hava Durumu

Hunt: seçimden önce vergi indirimi sözü veremem

Hunt, İngiltere'nin önceliğinin enflasyonu düşürmek olduğunu ve seçimden önce vergi indirimi sözü veremeyeceğini belirtti

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2023 16:31
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2023 16:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://ekometre.com/
Hunt: seçimden önce vergi indirimi sözü veremem

İngiltere Maliye Bakanı Jeremy Hunt, Muhafazakar Parti'den gelen çağrılara rağmen, gelecek yıl yapılması muhtemel genel seçimlerden önce vergi indirimi konusunda söz veremeyeceğini söyledi.

Hunt, İngiliz Ticaret Odası’nın Londra'daki yıllık konferansında yaptığı konuşmada, İngiltere'nin önceliğinin enflasyonu düşürmek olduğunu ve seçimden önce vergi indirimi sözü veremeyeceğini belirtti.

"Vergi indirimleri için herhangi bir boşluk olup olmadığını bilecek konumda değiliz" diyen Hunt, özellikle kurumlar vergisini indirmeleri gerektiğini belirtti.

Hunt, kendisinin ve İngiltere Başbakanı Rishi Sunak'ın ülkenin finansal piyasalardaki güvenilirliğini korumaya odaklandıklarını ve daha yüksek faiz oranlarına ve borçlanma maliyetlerine yol açabilecek olan yüksek enflasyondan kaçınmak istediklerini söyledi.

Vergi indirimleri söz konusu olduğunda önceliğin kurumlar vergisini düşürmek olacağını belirten Hunt, ayrıca işletmelerin sermaye harcamalarını vergilendirilebilir kardan düşebilecekleri tam harcama politikasını da kalıcı hale getirmek istediklerini açıkladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.