SON DAKİKA
Hava Durumu

Fed Başkanı Bullard: Faiz artışları devam etmeli

Bullard resesyon endişelerinin abartılı olduğunu belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2023 17:53
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2023 18:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://ekometre.com/
Fed Başkanı Bullard: Faiz artışları devam etmeli

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, enflasyonun inatçı şekilde yüksek seyretmeye devam ettiğini, bu nedenle faiz artışlarının devamından yana olduğunu söyledi. Bullard resesyon endişelerinin abartılı olduğunu belirtti.

St. Louis Fed Başkanı Bullard Reuters'e verdiği mülakatta Wall Street'te ABD'nin 6 ay içinde resesyona gireceği değerlendirmelerine karşı çıktı ve "İstihdam piyasası çok güçlü, tüketim de güçlü seyrediyor. Bu nedenlerle yılın 2. yarısında resesyon görünmüyor" şeklinde konuştu.

Bu sene FOMC'de oy hakkı bulunmayan Bullard faizin 50 baz puan artırılarak yüzde 5,5 - 5,75 aralığına yükseltilmesi gerektiğini savundu. Bullard enflasyon kontrol altına alınana kadar faizlerin yüksek kalması gerektiğini söyledi.

St. Louis Fed Başkanı ABD ekonomisinin bir bankacılık krizine, bir resesyona doğru gittiğinin, yakın gelecekte her ikisinin de gerçekleebileceği endişelerinin dile getirildiği bir otamda bile faiz artışlarının sürmesi gerektiğini belirtti.

Fed yetkililerinin Mart ayındaki medyan tahminleri, politika faizinin yüzde 5,1'e yükseleceği yönünde. Bu da 25 baz puanlık bir faiz artışı daha olacağı anlamına geliyor. Piyasalarda Mayıs ayında 25 baz puan faiz artışı olacağı beklentisi hakim.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.