SON DAKİKA
Hava Durumu

En düşük memur emekli maaşı belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçimlerden önce yaptığı açıklamada en düşük memur maaşının 22.000 lira seviyesine yükseleceğini açıklamıştı. Erdoğan memur zamları için yaptığı açıklamalarda, enflasyon ve refah payının devreye alınarak memurları memnun edecek bir maaş ortaya çıkacağını ifade etmişti

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2023 13:38
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2023 13:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://ekometre.com/
En düşük memur emekli maaşı belli oldu

TÜİK’in bugün açıkladığı enflasyon rakamlarının ardından milyonlarca memur Temmuz ayında alacakları zam oranını merak etmeye başladı. Zira TÜİK verileri memur zamları için de büyük önem arz ediyor. Yetkililer tarafından yapılan açıklamalarda memur zammının enflasyon ve refah payının hesaplanması ile belirleneceği ifade edilmişti. Memur zam oranı hangi oranda yapılacak? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan en düşük maaşın 22.000 tl seviyesinde olacağını söylemişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçimlerden önce yaptığı açıklamada en düşük memur maaşının 22.000 lira seviyesine yükseleceğini açıklamıştı. Erdoğan memur zamları için yaptığı açıklamalarda, enflasyon ve refah payının devreye alınarak memurları memnun edecek bir maaş ortaya çıkacağını ifade etmişti.

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre 5 aylık enflasyon oranı yüzde 15,26 oldu. Temmuz ayının ilk haftası ise haziran ayı verileri de açıklanmış olacak. Fakat bu oranlarda refah payı dahil değil.

6 aylık enflasyon oranları bekleniyor

Memur zammı için 6 aylık enflasyon rakamlarının kesinleşmiş oranı da büyük önem arz ediyor. Beklenti ise 6 aylık enflasyon oranının yüzde 20 dolaylarında olması.

Maaş zammında başka parametreler de olacak!

Memurların kesinleşmiş maaş zamları için şu parametreler bulunuyor:

1- Enflasyon farkı + Toplu sözleşme zammı

2- Refah payı

3-Memura kira yardımı

4-Maaşlara ince ayar beklentisi

5-En düşük memur maaşı net 22 bin TL olacak şekilde düzeltmeler

Bu tablo da göz önüne alındığında emeklilerin alacağı net maaşlar belli olmuş olacak.

En düşük memur zammı yüzde 74 oranında mı olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha önce yaptığı açıklamada en düşük memur maaşının 22.000 TL seviyesine yükseleceğini açıklamıştı. Şuanki tabloda en düşük memur maaşı seviyesi 12 bin 632 lira seviyesinde bu tutarın 22 bin liraya çıkarılması halinde en düşük memur maaşına yüzde 74 oranında zam yapılmış olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.