SON DAKİKA
Hava Durumu

Emekli bayram ikramiyesi artacak mı?

Ramazan Bayramı'ndan çok kısa bir süre önce yüzde 82 artış ile 2 bin TL seviyesine yükselen emekli ikramiyelerine yeniden zam yapılacak. Rakamın Kurban Bayramı öncesinde netleşmesi bekleniyor

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2023 14:12
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2023 14:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://ekometre.com/
Emekli bayram ikramiyesi artacak mı?

Seçimlerin bitmesinin ardından gözler yeni asgari ücret, memur ve emekli maaşları ile bayram ikramiyesine çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim öncesi yaptığı açıklamalarda emekliler için bayram öncesinde hesaplarına yatırılan ikramiyelere zam yapılacağını ifade etmişti. Erdoğan, bayram ikramiyelerine yapılacak zam için "Bu rakamı daha da yukarı çıkarmanın hesapları içindeyiz" demişti.

Ara dönemde yüzde 82 zam yapılmıştı

Emeklilere her bayram öncesi ödenen ikramiyelere ara dönemde yüzde 82 zam yapılmıştı, bu zamla birlikte ikramiyeler 1100 liradan 2000 liraya kadar yükselmişti.  Yeniden belirlenecek ve zamlanacak olan emekli ikramiyelerinin Kurban Bayramı öncesinde kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.

Emekli bayram ikramiyesi ne kadar olacak?

Emekliler için bayram ikramiyesine yapılacak zamın Kurban Bayramı öncesinde belli olması bekleniyor. Kurban Bayramı 28 Haziran’da başlıyor ve rakamlar da bu tarihlerden kısa bir süre önce kamuoyu ile paylaşılmış olacak.

Yeni yapılacak zamla birlikte bayram ikramiyesinin 2500-3000 TL bandına yükselmesi tahmin ediliyor. Masada konuşulan rakamlar bu bantta olurken, ilerleyen günlerde zam oranının yeniden değerlendirileceği ifade ediliyor.

Mart ayında başvuran eyt’liler çifte ikramiye alacak

Mart ayında başvuru yapan ve emekli maaşı yoğunluktan bağlanmayan EYT'liler hem Ramazan hem de Kurban Bayramı ikramiyesini alacak. Herhangi bir hak kaybı olmayacak. Nisan ayından sonra emeklilik başvurusu yapan EYT'liler ise sadece Kurban Bayramı ikramiyesi alacak.

Emekli ikramiyesi ne zaman ödenmeye başladı?

Emeklilere ödenen bayram ikramiyesi uygulaması 2018 yılında başladı. 2018 yılında Ramazan ve Kurban Bayramlarında yılda 2 kez olacak şekilde planlanan ikramiyeler, yeni başladığı dönemde 1000 lira olarak hesaplara yatırılıyordu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.