SON DAKİKA
Hava Durumu

e-dönüşüm zorunluluğu 1 Temmuz’da başlıyor

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf ve sanatkarın e-dönüşüm uygulamalarını kullanma zorunluluğunun 1 Temmuz'da başlayacağını hatırlattı

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2023 13:41
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2023 13:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://ekometre.com/
e-dönüşüm zorunluluğu 1 Temmuz’da başlıyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf ve sanatkarın e-dönüşüm uygulamalarını kullanma zorunluluğunun 1 Temmuz'da başlayacağını hatırlatarak, "Esnafın e-dönüşüm çözümlerine dair imzalanan protokol kapsamında esnaf ve sanatkarlarımız en uygun koşullarla ilgili uygulamalara geçiş yapabilecek ve kullanabilecektir." ifadesini kullandı.

Palandöken, esnafa zorunlu hale getirilen e-dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Esnaf ve sanatkarların 1 Temmuz'da e-Fatura ve e-Arşiv sistemine geçiş yapacağını belirten Palandöken, "TESK ile KolaySoft Teknoloji AŞ arasında imzalanan protokol ile esnaf ve sanatkarların e-Belge, e-Fatura, e-Arşiv Fatura, e-İrsaliye, e-SMM, e-MM, e-Defter vb. e-Dönüşüm uygulama süreçlerine ait bilgilerin Gelir İdaresi Başkanlığına ulaştırılması ve saklanması Esnaf Fatura Web Portalı'ndan sağlanacak." değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, faturaların elektronik fatura yerine kağıt fatura olarak düzenlenmesi durumunda özel usulsüzlük cezası kesileceğine işaret ederek şunları kaydetti:

"Esnafın e-dönüşüm çözümlerine dair imzalanan protokol kapsamında esnaf ve sanatkarlarımız en uygun koşullarla ilgili uygulamalara geçiş yapabilecek ve kullanabilecektir. Esnafımız https://basvuru.esnaffatura.com adresinden esnaf fatura için başvuru yapabilir. Başvuruya istinaden, tarafına gelen maildeki kullanıcı adı ve şifre ile https://portal.esnaffatura.com adresinden giriş yaparak, gerekli aktivasyon işlemi gerçekleştirerek kullanıma başlayabilir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.