SON DAKİKA
Hava Durumu

Demir cevheri 100 doların altına düştü

En iyi üreticilerden oluşan Çin Demir ve Çelik Birliği'nin bu yılın geri kalanında zorlu piyasa koşulları konusunda, daha karamsar görünümün altını çizdi

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2023 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2023 11:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://ekometre.com/
Demir cevheri 100 doların altına düştü

Demir cevheri yaklaşık beş ayın en düşük seviyesi olan 100 doların altını görürken yaşanan düşüşte Çin'deki çelik talebinin yarısına yakınını oluşturan inşaat sektörünün toparlanmakta yaşadığı zorluğun etkili olduğu belirtildi.

Demir cevheri Aralık başından bu yana ilk kez ton başına 100 doların altında işlem görürken bu durum en yoğun inşaat dönemi olması beklenen dönemde bile Çin’in emtia talebindeki zayıf toparlanmaya dikkat çekti.

Demir cevheri, Çin’in Kovid-19 sonrası yeniden açılmasının ve hükümet teşviklerinin talebi canlandıracağı umutlarıyla geçen yılın sonlarından itibaren yükselmişti. Ancak ekonomik toparlanma düzensiz gerçekleşirken çelik fabrikalarındaki aktivite kısa vadeli beklentilerin düşmesine neden oluyor.

Huatai Futures internet sitesimde geçtiği bir bilgi notunda, kritik emlak sektörünün "hâlâ net bir toparlanma ve yükseliş eğiliminden yoksun" olduğunu yazdı.

İnşaat genel olarak ülkenin çelik talebinin üçte biri ile yarısını oluştururken hükümetin sektörün borcunu azaltmaya yönelik süregelen çabası, Çin ekonomisi ve endüstriyel emtia iştahı için önemli bir ters rüzgar olmaya devam ediyor.

Bu seviye Nisan ayında yüzde 18’lik bir düşüşe işaret ediyor.

En iyi üreticilerden oluşan Çin Demir ve Çelik Birliği'nin bu yılın geri kalanında zorlu piyasa koşulları konusunda uyarı niteliğinde olan Salı günü yaptığı açıklamalar, daha karamsar görünümün altını çizdi.

Birliğin internet sitesinde yayımlanan bir notta, "Son zamanlarda, iç pazarda çelik fiyatlarında sürekli ve hızlı bir düşüş yaşandı ve bu da çelik işletmelerinin işletilmesi ve üretimi için ciddi zorluklar ortaya çıkardı. Çelik üretim tesisleri zarar eden üretimi azaltması ve nakit tutması gerekiyor” ifadelerine yer verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.