SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Alibaba CEOsu Evans ve Trendyol Başkanı Çetini kabul etti

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Alibaba Grup Holding CEO’su Michael Evans ve Trendyol Grup Başkanı Çağlayan Çetin’i kabul etti.

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2023 12:10
Haber Güncellenme Tarihi: 05.01.2023 14:10
Kaynak: İHA
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Alibaba CEOsu Evans ve Trendyol Başkanı Çetini kabul etti

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Alibaba Grup Holding Başkanı Michael Evans ve Trendyol Grup Başkanı Çağlayan Çetin’i Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul etti.

Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından, görüşmeye ilişkin bilgi veren Oktay, “Türkiye’de faaliyet gösteren, Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına tabi, vergisini ödeyen, istihdam oluşturan ve ekonomiye katkı sağlayan her şirketi Türk şirketi, olarak görüyoruz. Bu kapsamda dünyanın önde gelen şirketlerinden Alibaba Grup’un Türkiye’deki kapsamlı yatırım planlarını öğrenmekten mutluluk duyuyoruz” dedi.

Oktay, Türkiye’de faaliyet gösteren, Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına tabi, vergisini ödeyen, istihdam oluşturan ve ekonomiye katkı sağlayan her şirketi Türk şirketi, olarak gördüklerini belirterek, Dünyanın önde gelen şirketlerinden Alibaba Grup’un Türkiye’deki kapsamlı yatırım planlarını öğrenmekten mutluluk duyduklarını ifade etti.

Gerçekleşen kabulde, Alibaba CEO’su Evans, Türkiye’de yapmayı planladıkları yatırımlar hakkında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’a bilgi verdi. Evans, bu yatırımlar arasında Ankara’da bulut bilişim alanında, İstanbul’da lojistik alanında yatırım yapmayı öngördüklerini ve Avrupa operasyonlarını Türkiye’den yöneteceklerinin bilgisini verdi. Lojistik, bilişim ve yönetim alanı haricinde imalat sektöründe de yatırım yapmayı planladıklarını aktardı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.