SON DAKİKA
Hava Durumu

Çin, teknolojik ürün üreten şirketlere teşvik verecek

Çin’in ekonomiyi desteklemek amacıyla ileri teknolojik ürün üreten şirketler için yeni vergi teşvikleri planladığı aktarıldı

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2023 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2023 16:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://ekometre.com/
Çin, teknolojik ürün üreten şirketlere teşvik verecek

Pekin yönetimi ekonomiyi desteklemek adına ileri teknolojik ürün üreten şirketler için yeni vergi teşvikleri düşünüyor.

Bilgiler kamuya açık olmadığı için kimliklerinin açıklanmasını istemeyen kaynaklar, ele alınan vergi politikasının gelişmiş üreticilere yüz milyarlarca yuanlık tasarruf ettirebileceğini açıkladı. Fakat, planın hâlâ onaya tabi olduğu ve değişikliğe uğrayabileceği belirtildi.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’in bu ayın başlarında yapılan bir toplantıda, Çin'in en önemli ekonomik önceliklerinden biri olarak "modern bir endüstriyel sistemi" göstermesi, üreticiler için sübvansiyon gibi önlemler alınacağı yönünde beklentilere yol açmıştı. Diğer taraftan, Mayıs ayında gerçekleşen bir Devlet Konseyi toplantısında, çipten, yapay zeka ve biyo-ilaçlara kadar çok çeşitli endüstrileri kapsayan gelişmiş imalat işletmelerinin desteklenmesi konusu da ele alınmıştı.

Çin'in ekonomik toparlanması Kovid-19 salgını sonrası ivme kaybederken, son veriler ülkedeki ihracatın ve yatırımın genel olarak zayıfladığını gösteriyor. Emlak piyasasındaki toparlanmanın gecikmesi ve ve genç işsizliğin rekor seviyeye ulaşması da bu duruma örnek olarak gösteriliyor.

Analistler, bu ekonomik görünüm ortamında hükümetin ticari güveni artırmak için vergi teşvikleri gibi daha hedefe yönelik önlemler alacağı görüşünde.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.