SON DAKİKA
Hava Durumu

 Brent petrol kısmi düşüş gördü

Petrol fiyatları, ABD işgücü piyasası verilerinin faiz oranlarının yüksek kalabileceğini ve potansiyel olarak petrol talebini azaltabileceğini göstermesiyle bugün hafif bir düşüş yaşadı

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2024 09:11
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2024 09:11
Kaynak: Ekometre
 Brent petrol kısmi düşüş gördü

Brent ham petrolü 23 sent düşerek varil başına 86,88 dolara inerken, ABD ham petrolü 25 sentlik bir düşüşle varil başına 82,48 dolara geriledi.

ABD'de yeni işsizlik başvurularının geçen hafta düşük bir seviyede sabit kalması, işgücü piyasasında devam eden güce işaret ediyor ve bu da Federal Rezerv'in uzun bir süre daha yüksek faiz oranlarını koruyabileceği görüşünü destekliyor. Yüksek faiz oranları tipik olarak yerel para birimini güçlendirerek dolar fiyatlı petrolü diğer para birimleri sahipleri için daha pahalı hale getirir ve bu da petrole olan talebi azaltabilir.

Buna karşın, Avrupa Merkez Bankası Haziran ayında olası bir faiz indirimi sinyali verdi. Bu arada, dünyanın en büyük petrol ithalatçısı olan Çin'de merkez bankası yetkilileri, reel kredi talebi zayıflarken ekonomiyi desteklemek için daha fazla önlem alabileceklerini ifade ettiler.

Arz tarafında ise Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) üyesi Venezuela, küresel piyasalara petrol ihraç etmesini sağlayan önemli bir ABD lisansını kaybetti. Ayrıca ABD, geçtiğimiz hafta sonu İsrail'e yönelik insansız hava aracı saldırısının ardından İran'a yaptırım uyguladı. Ancak bu yaptırımların İran'ın petrol endüstrisini kapsamaması, arz kesintilerine ilişkin endişelerin hafiflemesine yardımcı olmuş olabilir.

Petrol fiyatları üzerindeki aşağı yönlü baskıyı dengeleyen Goldman Sachs, Perşembe günü Brent ham petrol fiyat tahminlerini güncelledi. Yatırım bankası, 2024 yılının ikinci yarısı için tahminini bir önceki 85 dolardan 86 dolara yükseltti ve 2025 tahminini 80 dolardan 82 dolar olarak belirledi. Goldman Sachs analistlerine göre, üçüncü çeyrek stok düşüşlerinden kaynaklanan talep kaynaklı artışın risk primindeki ılımlılığı dengelemesiyle petrol fiyatlarının önümüzdeki aylarda istikrar kazanacağını öngörüyorlar.

Kaynak: Ekometre

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.