SON DAKİKA
Hava Durumu

Brent petrol 75 doların altını indi

Brent petrol, Mart ayından beri görülen en düşük seviye oldu

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2023 14:13
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2023 14:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://ekometre.com/
Brent petrol 75 doların altını indi

Bu,

Brent petrol, ABD’de resesyon beklentisinin talep görünümü üzerinde baskı oluşturması ve yatırımcıların daha riskli varlıklardan kaçınmasıyla Salı günü yaşadığı yüzde 5’i aşan düşüşünü sürdürerek Mart ayından bu yana ilk kez 75 doların altına geriledi.

Brent petrol yüzde 1,3’e kadar gerilerken beş haftadan fazla bir sürenin en düşük seviyesinden kapandı.

Petrol, Fed’in mevcut sıkılaştırma döngüsünde nihai faiz artışı olması beklenen karar öncesinde verilerin ABD işgücü piyasasının soğuduğunu göstermesiyle ham petrol diğer emtialarla birlikte değer kaybetti.

Bununla birlikte ABD bankacılık sektörüyle ilgili yinelenen endişeler de satış baskısını artırdı.

Ham petrol, Çin’in kısıtlayıcı sıfır Kovid politikasından çıkışı ve OPEC+ tarafından tedarikte kayda değer kesintiler yapılmasına rağmen 2023’te zorlu bir seyir izlemişti.

Emtianın düşüşü ABD’nin resesyona doğru gidebileceğine dair endişeler ve Rusya’nın Ukrayna’daki savaş sırasında ham petrol ihracatını devam ettirebilme yeteneği tarafından desteklendi.

Saxo Bank Emtia Strateji Başkanı Ole Sloth Hansen, “Mevcut talep ve büyüme endişelerine rağmen, Fed’in bugün bir kez daha artış yapması bekleniyor ve bu durum talep görünümü üzerinde ağırlık oluşturmaya devam ediyor. Açığa satış yapanların yeniden kontrolü ele geçirmesiyle fiyatlar bir kez daha aşağı yönlü sert hareket edebilir” değerlendirmesinde bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.