SON DAKİKA
Hava Durumu

Borsa güne yükselişle başladı

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) dün politika faizini değiştirmeyerek yüzde 5-5,25 aralığında sabit tutmasının ardından sınırlı da olsa pozitif bir seyir izlendiğini ifade ederek, bugün gözlerin Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) para politikası kararlarına çevrildiğini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2023 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2023 12:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://ekometre.com/
Borsa güne yükselişle başladı

BİST 100 endeksi bugün güne yüzde 0,69 yükselişle başladı. Bankacılık endeksi yüzde 1,50 ve holding endeksi yüzde 0,38 yükseldi. Tüm sektör endeksler değer kazanırken, en fazla kazandıran bankacılık oldu. Dün düşüş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, yüzde 1,26 değer kaybederek günü 5.360,77 puandan tamamladı. Analistler, küresel pay piyasalarında, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) dün politika faizini değiştirmeyerek yüzde 5-5,25 aralığında sabit tutmasının ardından sınırlı da olsa pozitif bir seyir izlendiğini ifade ederek, bugün gözlerin Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) para politikası kararlarına çevrildiğini söyledi.

Seçimlerden sonra yükseliş trendi başladı

28 Mayıs’ta gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turundan hemen sonra yükseliş trendi sergileyen Borsa İstanbul’un bundan sonraki süreçte nasıl bir seyir izleyeceği de merak ediliyor. Seçim belirsizliğinin ortadan kalkması yatırımcılar için pozitif bir görüntü sunarken bundan sonraki tablonun nasıl olacağı merak ediliyor.

Borsa yeniden ralli yapacak mı? bist 100 endeksi yükselir mi?

Seçimlerin ardından oluşan yeni kabinede ekonomide dümenin başına geçen Mehmet Şimşek ismi piyasalara güven veren bir gelişme olmuştu. Daha sonraki süreçte Merkez Bankası Başkanlığı için ismi geçen Hafize Gaye Erkan ismi de borsayı pozitif anlamda fiyatlamıştı. Şimşek ve Erkan isimlerinin gelmesi, ekonomide yapısal reformlar beklentisi güçlendirdi. Bu beklenti borsayı pozitif anlamda fiyatlarken, atılacak somut adımların borsada yeni bir yükseliş trendini de beraberinde getirebileceği vurgulanıyor.

22 Haziran kritik tarih

Merkez Bankası’nın 22 Haziran tarihinde gerçekleştireceği toplantıda faizlerle ilgili alacağı kararın da borsanın geleceği için önemli olduğu vurgulanıyor. Çok sayıda yatırımcı faiz artarsa borsa ne olur? sorusunu merakla araştırıyor. Analistler, olası bir faiz artışının borsada kısa bir süre düşüş yaratabileceğini ifade ederken bu düşüşün kısa süreli olacağını ve piyasa beklentisinin bir yükseliş trendinde olduğunu ifade ediyorlar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.