SON DAKİKA
Hava Durumu

Benzin ve Motorine zam geldi

Petrol fiyatlarında son günlerde yaşanan düşüşe rağmen bugün benzin ve motorin fiyatlarına "gayriresmi" bir zam geldi

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2024 13:16
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2024 13:16
Kaynak: Ekometre
Benzin ve Motorine zam geldi

Bugün benzin ve motorin fiyatlarına zam geldi. Seçimlerin hemen öncesinde EPDK'nın marj düzenlemesiyle indirim yapmak zorunda kalan rafineriler, telafi yönünde adım atarak fiyatları yükseltti.

Gece yarısından itibaren devreye alınan uygulamaya göre, litre fiyatına benzinde 28 kuruş, motorinde ise 26 kuruş zam geldi.

Akaryakıt sektörü kaynakları, bu zammın, yerel seçimler öncesinde Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından rafineri marjlarına dönük müdahaleyle "formül dışı" olarak yapılan indirimlerin fiili olarak telafisi olduğunu, telafi zamlarının devamının gelmesinin muhtemel olduğunu belirtti.

20 Şubat'taki EPDK kararıyla birlikte litre fiyatına benzinde 1 lira 10 kuruş, motorinde 76 kuruş indirim gelmişti.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, 20 Şubat'taki açıklamasında, "Özellikle bazı ülkelerden ithal edilen ham petrol ve işlenmiş ürünler, rafineriler için önemli bir kar avantajına sebep oldu.

Bunun tüketicilere de yansıtılması gerekiyor. Rafinerilerin gerekli adımı hızla atmasını ve marj oranını gönderdiğimiz yazı doğrultusunda güncellemesini bekliyoruz.

Yapılacak güncelleme neticesinde benzin ve motorinde 1 ila 1 buçuk TL düzeyinde bir indirim olacaktır" ifadelerine yer vermişti.

Ukrayna savaşının başından bu yana Rusya'dan indirimli petrol ve petrol ürünü alan şirketler, bu indirimi Türkiye'de fiyatlara yansıtmayarak büyük kârlar elde ediyor. 

Yeni fiyatlar

Zamla birlikte benzinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 43,93 TL'ye, Ankara'da 44,78 TL'ye, İzmir'de 45,02 TL'ye yükseldi.

Zamla birlikte motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 41,30 TL'ye, Ankara'da 42,19 TL'ye, İzmir'de 42,44 TL'ye yükseldi.

Fiyatlar, iller, ilçeler ve bayiler arasında farklılık gösteriyor.

Kaynak: Ekometre

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.