SON DAKİKA
Hava Durumu

Atlanta Fed Başkanı: Yapay zeka ile işsizlik yükselebilir

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic'ten yapay zeka uyarısı geldi. Bostic, "İşsizlik yapısal olarak yükselebilir" değerlendirmesinde bulundu

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2026 10:25
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2026 10:29
Kaynak: Ekometre
Atlanta Fed Başkanı: Yapay zeka ile işsizlik yükselebilir

Görev süresi şubat ayı ile birlikte son bulacak Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, yapay zeka araçlarının iş gücünden tasarruf sağlamak amacıyla kullanılmasının ABD'yi yapısal olarak daha yüksek işsizlik dönemine sokabileceği uyarısında bulundu.

Bostic, Reuters'a verdiği röportajda, bu potansiyel zorlu dönemin Fed'in daha düşük faiz oranlarıyla telafi edebileceği bir durum olmayabileceğini söyledi.

Bostic, "İşverenler artık eskisi kadar çok çalışana ihtiyaç duymayabilir. Bu da Fed’in tam istihdam olarak gördüğü işsizlik oranını yükseltebilir" dedi.

Bostic, faiz indirimleriyle işsizliği yapay biçimde düşürmeye çalışmak yerine yapısal değişime uyum sağlanması gerektiğini vurguladı. Bu yaklaşım, Fed başkan adayı Kevin Warsh’ın, yapay zeka kaynaklı verimlilik artışının enflasyon baskısını azaltacağı ve faizlerin düşürülebileceği yönündeki görüşünün tersine işaret ediyor.

Fed yetkilileri, verimlilik artışının iş gücü talebini azaltabileceğini ve doğal işsizlik oranını değiştirebileceğini belirtiyor. Bostic, kısa vadeli yapısal sorunlara para politikasıyla müdahale edilmesinin riskli olabileceğini, bunun maliye politikasıyla ele alınması gerektiğini söyledi.

Bostic ayrıca, geçen yıl yapılan üç faiz indiriminin iş gücü piyasasındaki zayıflık işaretleri nedeniyle gerçekleştirildiğini, özellikle üniversite mezunları ve Afrikalı Amerikalılar arasındaki işsizlik oranlarının dikkate alındığını ifade etti.

Kaynak: Ekometre

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.