SON DAKİKA
Hava Durumu

Asya borsaları yükseliyor

ABD üretici fiyat endeksinin enflasyonun soğuduğuna dair başka işaretler vermesiyle Wall Street'in hamlelerini takiben Cuma günü büyük ölçüde yükseldi

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2023 12:16
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2023 12:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://ekometre.com/
Asya borsaları yükseliyor

Asya-Pasifik piyasaları, ABD üretici fiyat endeksinin enflasyonun soğuduğuna dair başka işaretler vermesiyle Wall Street'in hamlelerini takiben Cuma günü büyük ölçüde yükseldi.

Şirketler tarafından ödenen fiyatların bir ölçüsü olan ve genellikle tüketici enflasyonunun öncü göstergesi olan Mart ayı üretici fiyat endeksi aylık bazda yüzde 0,5 geriledi.

Singapur Para Otoritesi, çekirdek enflasyonu 14 yılın en yüksek seviyelerinde kalırken para politikasını sürdürdü. Ön tahminler, ekonominin üç ayda bir yüzde 0,7 küçüldüğünü ve yıllık bazda yüzde 0,1 marjinal bir büyüme kaydettiğini gösterdi.

Avustralya'da S&P/ASX 200 yüzde 0,26 ve Japon Nikkei 225 yüzde 1 ve Topix yüzde 0,4 arttı.

Güney Kore'den Kospi yüzde 0,14, Kosdaq yüzde 0,9 yükseldi ve Kuzey Kore, Kore ile Japonya arasındaki sulara başka bir füze fırlattı.

Hong Kong'da Hang Seng endeksi yüzde 0,6 yükselirken Hang Seng Tech endeksi düştü. Anakara Çin'de, Şanghay Bileşik Endeksi 0,5 yükseldi ve Shenzhen Bileşen Endeksi yüzde 0.4 arttı.

ABD'de bir gecede üç ana endeks de yükseldi ve S&P 500 Şubat ayından bu yana en yüksek kapanışını yapmak için yüzde 1,33 yükseldi. Nasdaq Composite yüzde 1.99 ve Dow Jones Industrial Average yüzde 1.14 arttı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.