SON DAKİKA
Hava Durumu

Aramco'nun halka arz hazırlıkları hızlandı

Suudi Arabistan milli petrol şirketi Aramco'nun milyarlarca dolarlık halka arz hazırlıklarının hızlandırıldığı belirtildi

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2023 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2023 15:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://ekometre.com/
Aramco'nun halka arz hazırlıkları hızlandı

Halka arza ilişkin olarak yapılan çalışmaların önümüzdeki haftalarda netlik kazanacağını kaydedildi.

Bloomberg kaynakları, Aramco'nun halka arz hazırlığının ivme kazandığını açıkladı. Söz konusu arzın son yıllarda dünyanın en büyük arzlarından biri olması bekleniyor.

Suudi Arabistan Krallığı’nın Riyad Borsası’nda devam eden bir teklifin fizibilitesini incelemek için birkaç danışmanla birlikte çalıştığını açıklayan kaynaklar, çalışmalara devam edilip edilmeyeceği konusunda önümüzdeki haftalarda bir karar alınacağını söyledi.

Diğer taraftan, kesin bir zaman çizelgesi belirlenmemiş olsa da, halka arzın bu yıl en kısa sürede gerçekleşebileceği kaydedildi.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Ocak 2021'de yaptığı açıklamada, hükümet gelirlerinin krallığın ulusal varlık fonuna aktarılarak gelecekte devlet petrol devinde daha fazla hisse satacaklarını söylemişti.

2,1 trilyon dolarlık piyasa değeri ile dünyanın en büyük enerji şirketi olan Aramco, bu yıl yüzde 14 artarak Exxon Mobil Corp. gibi batılı petrol devlerini geride bıraktı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.