SON DAKİKA
Hava Durumu

Amazon, Hindistan pazarına geri dönüyor

Amazon, Hindistan’da geçen yıl gıda dağıtım işini kapatmasının ardından, Amazon Pay kullanan restoranlarda sınırlı bir fatura ödemesi uygulaması başlatarak pazara yeniden dönüş yaptı

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2023 15:43
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2023 15:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://ekometre.com/
Amazon, Hindistan pazarına geri dönüyor

ABD’li e-ticaret şirketi Amazon, Hindistan pazarına, Amazon Pay kullanan restoranlarda sınırlı bir fatura ödemesi uygulaması başlatarak pazara yeniden geri dönmeye hazırlanıyor.

Amazon, Hindistan'da son 10 yılda market teslimatından ödemelere kadar milyarlarca dolar yatırım yapmış ancak burada ABD pazarında sahip olduğu türden bir hakimiyet elde edememişti. Geçen yıl Hindistan’da bazı operasyonlarını kapatan şirket, restoranlarda ödeme uygulaması ile pazara yeniden giriş yaptı.

Kullanıcılar, kredi, banka kartları, Amazon Pay Later kullanarak ödeme yapmak için Amazon uygulamasında Amazon Pay ve ardından Dining seçeneğinden ödemeyi gerçekleştirebilecek. Şu anda Amazon Hindistan, listelenen restoranların neredeyse tamamında fatura ödemelerinde indirim sunuyor.

Yemek dağıtım şirketlerinden Zomato ve Swiggy, daha fazla müşteri çekmeye çalışırken restoran içi ödemeler ve indirimler sunuyorlar. Bu ayın başlarında Zomato, daha hızlı ödeme ve fatura ödemesi için Hintli ICICI bankasıyla ortaklaşa kendi UPI hizmetini başlattı.

Konaklama sektöründe bir konsorsiyum olan Hindistan Ulusal Restoranlar Derneği, geçen yıl üyelerine yaptığı bir tavsiyede gıda dağıtım şirketlerinin yemek ödeme ürünlerine karşı uyarıda bulunmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.