SON DAKİKA
Hava Durumu

Aile Destek Paketi ödemeleri ne kadar yatacak?

Aile Destek Paketi nisan ayı ödemelerinin gerçekleşmesinin ardından, gözler mayıs ayı Aile Destek Programı ödeme tarihlerine çevrildi

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2023 12:56
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2023 12:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://ekometre.com/
Aile Destek Paketi ödemeleri ne kadar yatacak?

Aile Destek ödemeleri bilindiği gibi ihtiyaç sahibi ailelere 850 TL-1250 TL arasında değişen miktarlarda 12 ay boyunca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödemesi yapılan yardımlardır. Aile Destek Paketi başvuru şartları ve ödeme tarihleri gündemi meşgul etmeye devam ediyor. 

Aile Destek Programı mayıs ayı ödeme tarihleri hak sahipleri tarafından araştırılmaya başlandı. Kişi başına düşen aylık gelir aralığına göre hesaplanan Aile Destek Paketi ödemelerine e-Devlet üzerinden başvuru yapılabilmektedir. 

2023 Mayıs ayı Aile Destek Paketi ödemeleri henüz hesaplara yatmadı. Ödemelerin ne zaman yapılacağına dair resmi bir açıklama gelmedi. 

2023 Aile destek programı ödemeleri ne kadar?

Kişi başına düşen aylık gelir aralığına göre hesaplanan Aile Destek Programı ödemelerinde, gelir miktarına göre yardım tutarı değişiklik göstermektedir. 

Bu kapsamda hane içinde kişi başına düşen aylık gelir aralığına göre ödeme tutarları şöyle:

450 TL ve altı olanlar: 1.250 TL alacak.

450 TL üzeri - 911,15 TL ve altı olanlar: 1.100 TL alacak.

911,15 TL üzeri - 1372,30 TL ve altı olanlar: 950 TL alacak.

1372,30 TL üzeri - 1833,45 TL'den az olanlar: 850 TL alacak.

Bakanlık'tan ödemeyle iligli yapılan açıklama şu şekilde: 

850 ile 1.250-TL arasında değişen tutarlarda olmak üzere en fazla 12 ay süreyle Aile Destek Programı ödemesi gerçekleştirilecektir. 12 aylık ödeme döneminin son ödemesi 2023 yılı Haziran ayı için olup bu dönemin ödemesi takip eden Temmuz ayı gerçekleştirilerek söz konu destek programı sona erecektir.

Aile destek programı başvuru şartları neler?

Aile Destek Programına başvuran kişinin; Türk vatandaşı olmaması, Mavi Kart sahibi olması, Yerleşim adresinin yurt dışında olması, 18 yaşından küçük olması, hanesinde memur, kamu işçisi, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacaktır.

Aile sosyal yardım başvuruları nasıl yapılır?

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilmektedir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.