SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD bankalarına daha sıkı mortgage kuralları geliyor

ABD’de düzenleyici kurumların, sermaye yeterlilik kurallarında önemli değişiklikler içeren planlarını gelecek hafta yayımlamaları beklenirken, hazırlanan son taslakta büyük bankaların konut ipoteklerine dait yükümlülüklerinin uluslararası standartlardan daha sıkı olması bekleniyor

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2023 09:55
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2023 09:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://ekometre.com/
ABD bankalarına daha sıkı mortgage kuralları geliyor

Değişiklikler, finansal krizin ardından uygulamaya konulan ve Basel III olarak bilinen küresel bir anlaşmanın ABD versiyonunun bir parçası olacak.

Bloomberg'in haberine göre söz konusu planlar 27 Temmuz’da Fed, Federal Mevduat Sigorta Şirketi (FDIC) ve Döviz Denetleme Ofisi (OCC) tarafından açıklanacak.

Daha önceki açıklamalarında düzenleyiciler, büyük Wall Street bankalarının genel sermaye gereksinimlerinde ortalama yüzde 20’lik bir artışla karşı karşıya kalabileceğini belirtmişlerdi ancak konut ipoteklerine değinmemişlerdi.

Beklenti bu alanda düzenlemelerin uluslararası standartlara yakın kalması yönündeydi. Başka bir kaynağa göre düzenleyiciler, büyük bankaların küçükler karşısında rekabet avantajı sağlamalarını önlemek için konut ipotekleri ve bazı işletme kredileri için küresel standartların üzerine çıkmak istediler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.