SON DAKİKA
Hava Durumu

İnegöl Depremzede Ailelerin Tüm İhtiyaçlarını Karşılıyor

İnegöl Belediyesi, İyilik Hareketi ve Vefa Grubu iş birliğinde Erdem Beyazıt İmam Hatip Ortaokulun depremzede aileler için giyim yardımlarının dağıtıldığı bir merkez oluşturuldu. Burada hem depremzedelerin ihtiyaçları ücretsiz olarak karşılanıyor hem de ailelerin çocukları oyun alanlarında eğlenceli anlar yaşayarak yaşadıkları felaketi unutmaları için destek veriliyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2023 16:40
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2023 18:40
Kaynak: İHA
İnegöl Depremzede Ailelerin Tüm İhtiyaçlarını Karşılıyor

Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 10 ili etkileyen deprem sonrası tüm Türkiye adeta seferber oldu. Herkes afetin bir yarasını sarmak için mücadele ediyor. Bir yandan bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ederken, bir yandan da depremzede ailelerin farklı şehirlere nakilleri gerçekleştiriliyor. Bu çerçevede İnegöl’de pek çok depremzede aileye kucak açmış durumda. Hem yerel yönetim hem vatandaşlar depremzede aileleri en iyi şekilde ağırlamak ve tüm ihtiyaçlarını karşılamak için yarış içerisinde.

Mağaza formatında yardım alanı

Bu çerçevede İnegöl Belediyesi, İyilik Hareketi ve Vefa Grubu iş birliğinde depremzede ailelerin özellikle giyim noktasında ihtiyaçlarını karşılamak için bir merkez oluşturdu. Erdem Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu Spor Salonunda ücretsiz giyim yardımları için stantlar kuruldu. Öğlen 12.00 ile akşam 17.00 arasında hizmet veren ve mağaza şeklinde oluşturulan merkezden depremzede aileler ihtiyacı olan tüm kıyafetleri alabiliyor.

Çocuklar için etkinlik alanı oluşturuldu

Alanda aynı zamanda çocuklar için de çeşitli etkinlikler hazırlandı. Aileleri ihtiyaçlarını karşılarken depremzede çocukların da felaket psikolojisinden bir an evvel çıkabilmeleri için İnegöl Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekibi salonda oyun ve etkinlik alanları oluşturdu. Burada çocuklar da keyifli anlar yaşayarak depremin etkisinden kurtulmaya çalışıyor.

Kullanılmamış kıyafet bağışı kabul ediliyor

Öte yandan, oluşturulan merkezde vatandaşların kıyafet bağışları da ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere kabul ediliyor. Ancak sadece kullanılmamış kıyafet ve ayakkabılar kabul ediliyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.