SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa Kar Fırtınasına Hazır

Bursa’da 2 gün etkili olması beklenen kar yağışı sebebiyle, Bursa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde ’Kış tedbirleri’ toplantısı düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2022 21:02
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2022 23:02
Kaynak: İHA
Bursa Kar Fırtınasına Hazır

Bursa Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu başkanlığında Bursa İl Afet ve Acil Durum Müdürü Yalçın Mumcu ve ilgili tüm kurum-kuruluş temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantının sonunda gerekli uyarılar kurum ve kuruluşlara gönderildi. Bursa AFAD olarak arama ve kurtarmalarda kullanılan araç ve malzemelerinin bakım ve yakıt ikmalleri yapılırken, ekipler teyakkuz durumunda hazır olarak beklemeye geçti. STK’larla iletişime geçilip, Bursa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde müdahaleye hazır olarak beklemeleri konusunda ikaz edildi.

Bursa’nın ana güzergahlarında olan Mezitler, Ümitalan, Cankurtaran, Dürdane, Mustafakemalpaşa, Karacabey Kosova, Güllüce ve Başköy rampaları Karayolları 14.Bölge Müdürlüğü ve Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kritik bölgelere vinç yerleştirildi. Bu bölgelerde tırlar için bekleme noktaları İl Emniyet Müdürlüğünce tespit edildi.

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü, Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, Bursa AFAD, UEDAŞ, Türk Telekom Bursa Bölge Müdürlüğü, Karayolları 14.Bölge Müdürlüğü, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve 7 Merkez İlçe Belediyesi (Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Gemlik, Mudanya, Kestel, Gürsu) ve STK’lar olmak üzere karla mücadeleye hazır olarak bekletilmektedir.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.